Comunicat Imprimare
Joi, 17 Martie 2016 15:48

Dragi colegi,

Sindicatul Groupama a fost infiintat cu scopul sustinerii drepturilor angajatilor  si nu am fi reusit sa mentinem an de an Contractul Colectiv de Munca, ce ne-a ajutat pe toti sa trecem prin momente dificile, fara sustinerea dumneavostra.

Am depasit in fiecare an dificultatile intampinate in negocieri, aceleasi intampinate si de catre celelalte sindicate din Sectorul Finante-Banci, dificultati datorate mediului social si financiar, avand insa  intotdeauna in vedere interesul majoritatii .

Respectam dorinta celor ce au ales sa paraseasaca sindicatul, desi regretam ca nu mai suntem impreuna dupa atat timp. Una dintre consecinte este  scaderea procentului de reprezentativitate al sindicatului nostru  care acum este de 53%.

Va fi dificil pentru orice alta organizatie  sa ajunga la 731 membrii cat ar fi necesar, pentru a avea un cuvant de spus in negocieri,  dar prin scaderea reprezentativitatii sindicatului nostru am fi cu totii pusi in situatia de a apela la alte prevederi legale in domeniu.

In data de 9 ianuarie anul acesta Legea 62/2011, Legea Dialogului Social, a fost modificata si completata. Conform acestor modificari, in cazul in care nu exista un sindicat reprezentativ (50%+1 din angajati), CCM-ul va fi negociat de catre federatia la care este afiliat sindicatul respectiv.

Asa cum stiti, suntem afiliati la Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci FSAB , ce are 17.000 membrii din 56.000 salariati in acest sector, membra a Cartelului Alfa si membra a UNI Global Union (The European Services Workers Union) care cu 7 000 000 membrii are un cuvant de spus in Parlamentul European.

In consecinta, in eventualitatea ca  nu vom pastra procentul de reprezentatitivitate, cel mai probabil in numele angajatilor Groupama va negocia FSAB. Vom continua insa sa fim vocea dumneavoastra, cu disponibilitatea de a intelege optiunea colegilor ce au ales sa fie reprezentati de catre o alta entitate sindicala.

Apreciem colaborarea cu FSAB, in conducerea executiva a careia Victor Slujitoru este Vicepresedinte, insa credem cu tarie ca sunteti in asentimentul nostru, ca un CCM trebuie negociat de catre oameni care lucreaza zi de zi in Groupama si cunosc in mod direct dificultatile intampinate de catre dumneavostra, oameni ce pot fi abordati in mod direct, cu capacitatea de a va receptiona doleantele.

Actiunile noastre depind de deciziile si solicitarile voastre colective ce sunt, ca de fiecare data, transmise prin liderii locali, membri ai  Consiliului de Coordonare al Sindicatiului Groupama.

Va reamintim ca ne dorim sa discutam cu fiecare dintre dumneavostra. Suntem prezenti si in mediul online (https://www.facebook.com/sindicatgroupama si http://sindicatgroupama.ro/ ) si  asteptam cu drag idei  pentru un dialog permanent si cat mai extins.